Monique Haar Salon in de media

Het carrièreverloop van Monique van der Woning kun je gerust opmerkelijk noemen. Van bijna dertig jaar kapster via enkele jaren bij de politie is ze nu terug als kapster. Maar wel eentje met een bijzondere missie. Hieronder doet de 51-jarige Boekelose haar verhaal.

ENSCHEDE – “Na 28 jaar in het kappersvak te hebben gezeten, ben ik daar 7 jaar geleden mee gestopt. Tijd voor iets anders vond ik. Ik heb de driejarige politieopleiding gevolgd in Apeldoorn en vervolgens werd ik in Enschede geplaatst. Daar heb ik 2 jaar op straat gewerkt en vervolgens 2 jaar bij de recherche. Vorig jaar brak er een periode aan van twijfel. Zat ik wel op de juiste plek? Ik zocht een baan waarin ik mensen bij kon staan, maar de hulpverleningskant kwam voor mij te weinig aan bod. Ik werd ziek en kwam tot de ontdekking dat wanneer ik verder zou gaan met het politiewerk ik daar niet gelukkig van zou worden. Ik besloot te stoppen. Ik heb mij eerst georiënteerd op de hulpverlening, maar kwam er achter dat ik dan waarschijnlijk weer tegen dezelfde problemen aan zou lopen.”

Monique van der Woning is een kapster met een missie: “Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door mijn verhaal. Het is nooit te laat om het tij te keren, mogelijkheden zijn er altijd.” Foto: Ferdy de Jonge

 

Knippen met aandacht

“Een combinatie dan van mensen helpen en mijn oude professie? Ik was een goede kapster en in dat werk kon ik mijn creativiteit kwijt. Daarnaast maak je mensen blij, geef je ze aandacht. Dat moest het worden!

Er kwam een pandje vrij aan de Potsweg 17 in Enschede. Daar ben ik nu druk aan het klussen en op maandag 30 juli open ik Monique Haar Salon. Op zondag 29 juli houd ik een open huis. Daarnaast heb ik mij aangemeld voor vrijwilligerswerk. Mensen die aan het einde van hun leven zijn en nog graag hun haar gedaan willen hebben, daarvoor zet ik mij graag in. Van elke klant die in mijn kapsalon komt, draag ik 1 euro af aan dit goede doel. Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door mijn verhaal. Het is nooit te laat om het tij te keren, mo- gelijkheden zijn er altijd. Be- langrijk is om je hart te volgen en stappen te durven zetten.” Deze week is Moniques web- site online gegaan:

moniquehaarsalon.nl