Uw dames- en herenkapper voor een moment van rust en ontspanning

Over Monique

Welkom op mijn website, leuk dat je hier bent.

Ik ga je vertellen hoe mijn kapsalon tot stand is gekomen. Toen ik 16 jaar was ben ik begonnen met het kappersvak. Voor mij is het nooit een vraag geweest wat ik wilde gaan doen. Vanaf mijn vierde jaar was het al duidelijk dat ik graag kapster wilde worden. Zo gebeurde het ook dat ik na mijn middelbare school de vierjarige kappersopleiding ben gaan volgen. Vervolgens heb ik 28 jaar lang het dames en heren kappersvak met veel plezier uitgevoerd. Op mijn veertigste brak een woelige periode aan in mijn leven waarna ik besloot mijn leven drastisch om te gooien. Ik heb het kappersvak vaarwel gezegd en heb gesolliciteerd bij de politie. Ik wilde mij ontwikkelen en een baan vervullen waarin ik mensen bij kon staan. De voornaamste reden waarom ik voor de politie heb gekozen is de kant van de hulpverlening. Ik volgde de driejarige opleiding in Apeldoorn waarin ik afwisselend op school en in de praktijk mijn ervaringen op deed. Na de opleiding heb ik twee jaar op straat gewerkt en vervolgens twee jaar bij de recherche. De hulpverleningskant kwam echter voor mij te weinig aan bod.

In 2017 kwam ik door gezondheidsredenen een aantal maanden gedwongen thuis te zitten. In deze tijd heb ik goed nagedacht over wat ik nu eigenlijk wilde met mijn leven en kwam tot de conclusie dat ik niet gelukkig was met mijn werk bij de politie. Dus besloot ik om daar mee te stoppen. Vervolgens kwam de vraag, wat dan wel. Ik heb me een tijdje georiënteerd op de hulpverlening echter daar zou ik tegen dezelfde kaders aan gaan lopen en dat wilde ik niet. Ik dacht na over waar ik goed in was en waar ik mensen blij mee kon maken. Daar word ik namelijk zelf ook blij van. Zo langzaam wakkerde het vuurtje van mijn kappershart weer aan. Hierin was ik goed en kon ik mijn creativiteit kwijt. Ik wilde het echter wel op mijn manier. Mensen een rustmoment geven in onze hectische maatschappij. De hectiek en de onrust die er heerst in ons dagelijks leven heb ik van zeer dichtbij ervaren in het politiewerk. Ik wilde mensen een moment van ontspanning geven zodat ze weer opgeladen verder konden.

Ik volgde begin 2018 verschillende knip- en kleurcursussen waardoor mijn kennis die ik had weer naar boven kwam en heb deze verder uitgebreid waardoor ik weer up to date was in het kappersvak. Vervolgens kregen mijn ideeën langzaam vorm en was ik op de juiste plaats toen de ruimte waarin ik mijn salon ben begonnen als het ware vanzelf op mijn pad kwam. Toen wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Al mijn ideeën die ik in mijn hoofd had heb ik uitgewerkt en het resultaat is een salon geworden waarin ik mij thuis voel. Ik hoop dat wanneer jij bij Monique Haar Salon komt ik jou hetzelfde gevoel kan geven en dat je met een mooi kapsel blij en opgeladen weer verder gaat.